A A A

Zöldhályog szűrés

Zöldhályog szűrés

A zöldhályog, vagy glaukóma ma még sajnos egy nem gyógyítható, de kezelhető betegség. Kulcsfontosságú, hogy időben felismerjük, így megelőzhető a legrosszabb szcenárió, a látás teljes elvesztése.

A kor előrehaladtával fokozott hangsúlyt érdemes fektetni a különféle szűrővizsgálatokra, így a látás rendszeres ellenőrzésére. 40 éves kor felett nő a zöldhályog kialakulásának a kockázata, ráadásul a betegség sok esetben teljesen tünetmentesen alakul ki, ezért évente egyszer mindenképp keressünk fel egy szemész szakorvost!

A modern műszerek segítenek benne, hogy már korai stádiumban is szűrjük a zöldhályogot. A szemfenék vizsgálata során már egészen korán felfedezhetők a betegség jelei, így még időben meg lehet állítani..

Általában gyógyszeres kezelést alkalmazunk, de a pontos gyógykezelést minden estben szemész szakorvos állapítja meg. A zöldhályogot az orvostudomány mai állása szerint sajnos még nem lehet visszafordítani, emiatt semmi esetre ne halogassuk az éves szűrővizsgálatot!

Kérdése van? Írjon nekünk!

9 hónapja vásároltam itt a szemüvegemet (Marc by Marc Jacobs) :) azóta is meg vagyok vele elégedve! Az eladók nagyon kedvesek, segítőkészek és az árak is elfogadhatóak! A szemüveg nagyon hamar elkészült, ezt is pluszpontként jegyezném meg.

- Facebook -